Polityka prywatności

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Obowiązek informacyjny do aktualnych i nowych klientów: Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.U.UE.L.2016.119.1) (dalej „RODO”) informuję: 

I. Administrator Danych Osobowych
 Administratorem danych osobowych Flower Fish, czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest: 
Dariusz Tomasiak Flower Fish ul. Wyszogrodzka 6 lok.kl 2 03-337 Warszawa NIP: 8792263178 , REGON: 366128370 

II. Cel oraz podstawa prawna przetwarzania danych osobowych 
Państwa dane mogą być przetwarzane w celu: 
- realizacji zamówień
- zawarcia i wykonania umowy 
- podstawą prawą przetwarzania jest niezbędność do zawarcia i wykonania umowy.
- dochodzenia roszczeń związanych z zawartą przez Państwa umową podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora; uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość dochodzenia roszczeń z tytułu zawartej przez Państwa umowy. 

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych tylko i wyłącznie niezbędnych do realizacji zamówienia,  Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:
1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki; 
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki; 
3. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników). 

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są:
 a. Poczta Polska SA z siedzibą w Warszawie (NIP: 5250007313) 
 b. UPS z siedzą w Warszawie (NIP: 5221004200) 

 2. imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży są przekazywane w postaci dokumentu sprzedaży do systemu księgowego:

III. Jak można skontaktować się z Administratorem danych osobowych?: 
Kontakt z administratorem może odbyć się drogą mailową, pod adresem: flower.fish.store@gmail.com, drogą telefoniczną, pod numerem: 609799359 lub tradycyjnym listem na adres: Flower Fish, ul. Wyszogrodzka 6 lok. kl 2 03-337 Warszawa. 


IV. Jakie przysługują państwu prawa w związku z przetwarzaniem państwa danych osobowych?
Zgodnie z obowiązującymi przepisami w stosunku do swoich danych osobowych Państwo mają prawo do: 
1. odmowy lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych; 
2. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych; 
3. dostępu do danych osobowych; 
4. sprostowania lub usunięcia danych osobowych; 
5. przenoszenia danych osobowych; 
6. cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych; 
7. wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 
 Prawa te są niezbywalne i nie mogą być ograniczane. Zawsze chętnie udzielimy Państwu pomocy i informacji, a część z wyżej wymienionych praw można zrealizować samodzielnie.

V. Kto jest odbiorcą państwa danych? 
Państwa dane wykorzystywane są wyłącznie na potrzeby realizacji zamówień i nie są przekazywane osobom trzecim.

VI. Czy dane są przetwarzane w sposób automatyczny i podlegają profilowaniu?
 Państwa dane nie są przetwarzane w sposób automatyczny ani nie podlegają profilowaniu. 

VII. Jak długo przechowywane są państwa dane?
Państwa dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy oraz innych roszczeń lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikających z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentacji księgowych dotyczących tej umowy.


Copyright ©2017 Flower Fish, All Rights Reserved.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem